berichten


(zondag 29 oktober 2017)
Helihinder.nl stapt over op SSL

https://helihinder.nl wordt https://helihinder.nl.

In het vervolg gebruiken we het SSL (Secure Socket Layer) protocol voor onze site. Daarvoor hebben we een certificaat aangeschaft. U hoeft als bezoeker er niets voor te doen, u wordt vanzelf doorgestuurd naar de https: link.

U ziet op dit moment nog een slotje met een waarschuwing voor links naar plaatjes die niet via SSL worden benaderd. Daar werken we nog aan.

(donderdag 17 augustus 2017)
GroenLinks raadslid wil herrikopter vervanger door drone
AMERSFOORT 17 augustus 2017 - Het
Amersfoortse GroenLinks-raadslid
Astrid Janssen is de geluidsoverlast
van politiehelikopters spuugzat. Als
het aan haar ligt worden de
helikopters vervangen door drones.
lees het hele bericht op RTV Utrecht.
 Goed idee : beperk altijd en overal
herrie en drones zijn ook voor
overtreders lastiger dan een
politieheli die je al kliotmeters ver
hoort aankomen. SSHU steunt dit dan
ook. 

Zie ook:RTV Utrecht nieuwsbericht
(zondag 5 februari 2017)
SHHU gaat sensor plaatsen

De SHHU heeft een project gestart om deel te nemen aan een sensor network van Intemo sensoren van het type José. Die meten geluid en trillingen en ook luchtverontreiniging door CO,  O3,  NO2 en CO2. Daarnaast meet het ook luchtdruk, temperatuur en vochtigheidsgraad.  De meetresultaten worden via internet naar een centrale database verstuurd, waaruit ze zichtbaar worden gemaakt op een site: data.smartemission.nl/smartapp/

Wij willen ons daar bij aansluiten zodat er straks ook een meetpunt in de Meern Zuid is. We beginnen met één sensor, als we daarmee voldoende ervaring hebben gaan we uitbreiding zoeken.

Het gaat de SHHU in de eerste plaats om de geluidmetingen, die we hopen op de een of andere manier aan overvliegende helikopters te kunnen koppelen.

De SHHU heeft een bijdrage in de kosten van de sensor gevraagd  uit het initiatievenfonds van de gemeente Utrecht.(woensdag 30 november 2016)
Terugblik op 2016 en vooruitblik op 2017

De SHHU heeft in 2016 weer niet stil gezeten, en haar beleid verder voortgezet met onder andere

 • het in kaart brengen van alle vergunde en daadwerkelijke gevlogen helikoptervluchten in de provincie Utrecht
 • het voeren van hoger beroep ter zake (helaas verloren)
 • het verbeteren van de website
 • het koppelen met het nieuwe en veel belovende “smart emission” informatiesysteem binnen o.a. gemeente Utrecht (zie elders op de site)
 • bijhouden van kennis inzake helihinder studies, bijv. hoe het hinderlijke “klappen van de rotorbladen” en dat plotselinge veranderen ervan door het kunnen draaien van de helikopter wel meegenomen kan -en uiteraard ook moet
 • worden berekend en niet op basis van rustiger geluidmodellen van bijv. een vliegtuig of weg.

Als opsteker melden we verder dat er eindelijk jurisprudentie is om zowel de geluidbelasting van het landzijdige (= op de grond) als het luchtzijdige gebruik (=het opstijgen en af/ en aan vliegen bij een landingsplek moet worden meegenomen bij vergunningen voor helikoptergebruik.

Tot slot zijn we van plan in 2017 zelf een emissie meetpunt in de gemeente wijk De Meern Zuid te plaatsen, zodat 7x24 uur niet alleen de SHHU maar iedereen ook op onze website kan zien welke milieubelasting daar daadwerkelijk beleefd wordt. Dat is uiteraard veel beter dan sec te kijken naar – uit studies gebleken vaak te lage – thans berekende emissiewaarden. Omwonenden herkennen zich dan ook niet in die abstracte decibellen en wij hanteren dan ook deze veel meer aansprekende definitie van geluidhinder uit studies namelijk de beleving van verstoring of overlast als helikopters iemands gedachten, gevoelens of activiteiten negatief beïnvloeden.

Op naar 2017!

Namens het bestuur, de voorzitter.


Een overzicht van alle berichten vind u hier.

Interessante artikelen in de media

In deze weblog worden door ons interessant gevonden artikelen over helikopters vermeld die op internet of in andere media zijn aangetroffen. Dit gebeurt altijd met bronvermelding, die voor artikelen op internet wordt weergegeven als een link naar het oorspronkelijke bericht.

Het opnemen op de weblog betekent niet dat de SHHU het met de inhoud ervan eens is, noch garandeert de SHHU de juistheid daarvan.

Als u geregistreerd en ingelogd bent kunt u een reactie plaatsen. Het is niet toegestaan in een reactie meer dan een korte samenvatting van een gerefereerd artikel over te nemen, en zeker geen afbeeldingen. Eventuele reacties op deze artikelen dienen te worden beschouwd als persoonlijke meningen. De SHHU behoudt zich het recht voor reacties zonder opgaaf van redenen te verwijderen.


429 06-09-2017 14:34 admin openbaar
Belgische piloot valt uit helikopter

Een helikopterpiloot van de Belgische luchtmacht is afgelopen zondag tijdens de vlucht uit zijn toestel gevallen. Het ongeval vond plaats tijdens een open dag van het Belgische leger bij Amay. Dit meldt de Belgische krant La Libre.

De A109 helikopter van de Belgische luchtmacht voerde rondvluchten uit met bezoekers. Tijdens de vlucht viel de één van de twee piloten uit het toestel.

Lees meer op upinthesky.nl

geen reacties      
 
428 03-09-2017 23:32 admin openbaar
Heli voor twee vliegt met acht rotors

De helikopter heeft al bijna tachtig jaar hetzelfde iconische uiterlijk met een hoofdrotor voor de lift en een staartrotor voor de besturing en om te voorkomen dat de heli gaat ronddraaien. Het principe werkt, maar is niet eenvoudig te besturen. Met de nieuwe Workhorse SureFly evolueert het helikopterontwerp in zeker zin terug naar de oorsprong, begin twintigste eeuw, toen diverse prototypes werden gebouwd met meerdere rotors.

lees verder op www.deingenieur.nl

geen reacties      
 
404 08-04-2017 11:16 admin openbaar
Viegende Taxi

Een conventionele taxirit met een auto in een stad is saai en bovenal langzaam. Je hebt met verkeerslichten of met druk verkeer te maken, terwijl de meter gewoon doorloopt. Vliegende taxi’s bieden een uitkomst, aldus E-volo, een startup uit Duitsland.

Lees meer op apparata.nl

geen reacties      
 
401 01-04-2017 12:23 admin openbaar
Onbemande heli gaat gewonden vervoeren

Er wordt al langer nagedacht over onbemande, autonome helikopters die gewonden van het slagveld kunnen halen. Maar nu is er een serieuze kandidaat.

lees meer op kijkmagazine.nl

geen reacties      
 
399 24-03-2017 09:52 admin openbaar
Heli mer rotorloze staart

Het Amerikaanse bedrijf Bell Helicopter heeft een prototype gedemonstreerd van de FCX-001, een helikopter zonder staartrotor. Het toestel zou daarmee beter bestuurbaar, stiller en lichter zijn. En veiliger: een probleem met de staartrotor is vaak de oorzaak van een crash. Lees meer op technischweekblak.nl

geen reacties      
 

items ouder dan 2017-03-24 09:52 vindt u hier

TUG

In deze weblog registreren we de bekendmakingen van nieuwe TUG ontheffingen (Tijdelijk en Uitzonderlijk gebruik). Deze komen van officiëlebekendmakingen.nl

Het opnemen op de weblog betekent niet dat de SHHU het met de inhoud ervan eens is, noch garandeert de SHHU de juistheid daarvan.

Als u geregistreerd en ingelogd bent kunt u een reactie plaatsen. Het is niet toegestaan in een reactie meer dan een korte samenvatting van een gerefereerd artikel over te nemen, en zeker geen afbeeldingen. Eventuele reacties op deze artikelen dienen te worden beschouwd als persoonlijke meningen. De SHHU behoudt zich het recht voor reacties zonder opgaaf van redenen te verwijderen.


435 12-10-2017 10:55 overheid openbaar
TUG Provincie Utrecht

Mijn abonnement

Via Offici�le Bekendmakingen heeft u een abonnement genomen op uw zoekvraag TUG Provincie Utrecht. Wij stellen u zo snel mogelijk op de hoogte van nieuwe publicaties die aan uw zoekvraag voldoen. Deze attendering is op donderdag 12 oktober om 10:14 uur samengesteld.

Op basis van uw abonnement attenderen wij u op onderstaande publicatie(s).

Beschikkingen | afhandeling

Provincie Utrecht, Wet Luchtvaart, bekendmaking generieke TUG-ontheffing (luchtvaart) Koninklijke Stichting Defensiemuseum

Datum publicatie Jaargang en nummer Organisatie
12-10-2017 Provinciaal blad 2017, 4544 Utrecht

Disclaimer

geen reacties      
 
434 27-09-2017 14:55 overheid openbaar
TUG Provincie Utrecht

Mijn abonnement

Via Offici�le Bekendmakingen heeft u een abonnement genomen op uw zoekvraag TUG Provincie Utrecht. Wij stellen u zo snel mogelijk op de hoogte van nieuwe publicaties die aan uw zoekvraag voldoen. Deze attendering is op woensdag 27 september om 12:04 uur samengesteld.

Op basis van uw abonnement attenderen wij u op onderstaande publicatie(s).

Beschikkingen | afhandeling

Provincie Utrecht Wet luchtvaart: Bekendmaking TUG-ontheffing (luchtvaart) locatie Marsdijk 3 in Bunnik

Datum publicatie Jaargang en nummer Organisatie
27-09-2017 Provinciaal blad 2017, 4192 Utrecht

Disclaimer

geen reacties      
 

items ouder dan 2017-09-27 14:55 vindt u hier

VFR-Vlieghoogte

laagvlieg ontheffingen.

425 03-08-2017 12:55 overheid openbaar
VFR-Vlieghoogte

Officiële bekendmakingen
 
Attendering

U heeft een abonnement genomen op de attenderingsfunctie van zoek.officiëlebekendmakingen.nl. Er is vandaag 1 nieuw bericht voor u gevonden.

Op basis van uw opgeslagen zoekvraag VFR-Vlieghoogte attenderen wij u op de volgende publicatie(s):

 1. Ontheffing van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, houdende ontheffing ten behoeve van Sky Heli GmbH van het verbod VFR-vluchten uit te voeren beneden de minimum VFR-vlieghoogte buiten gebieden met aaneengesloten bebouwing, industrie- en havengebieden daaronder begrepen, dan wel boven mensenverzamelingen

  03-08-2017 | Staatscourant 2017, 44419 | Ontheffingen | Ministerie van Infrastructuur en Milieu

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2017-44419.html

Deze attendering is op 8/3/2017 10:22:41 AM uur samengesteld.

 
geen reacties      
 
424 03-08-2017 12:55 overheid openbaar
VFR-Vlieghoogte

Officiële bekendmakingen
 
Attendering

U heeft een abonnement genomen op de attenderingsfunctie van zoek.officiëlebekendmakingen.nl. Er is vandaag 1 nieuw bericht voor u gevonden.

Op basis van uw opgeslagen zoekvraag VFR-Vlieghoogte attenderen wij u op de volgende publicatie(s):

 1. Ontheffing van de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, houdende ontheffing ten behoeve van HeliAir B.V. van het verbod VFR-vluchten uit te voeren beneden de minimum VFR-vlieghoogte buiten gebieden met aaneengesloten bebouwing, industrie- en havengebieden daaronder begrepen, dan wel boven mensenverzamelingen

  03-08-2017 | Staatscourant 2017, 44399 | Ontheffingen | Ministerie van Infrastructuur en Milieu

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2017-44399.html

Deze attendering is op 8/3/2017 10:21:37 AM uur samengesteld.

 
geen reacties      
 

items ouder dan 2017-08-03 12:55 vindt u hier

tweetsBits of Freedom
@bitsoffreedom
Veel nieuwe @PrivacyCafe vrijwilligers afgelopen zaterdag! Lees hier verder: bof.nl/2017/11/07/ver… pic.twitter.com/b4Hp88MyIx
2017-11-08 22:31:01

Bits of Freedom
@bitsoffreedom
Hoe maak jij eigenlijk het onderscheid tussen news en fake news? bof.nl/2017/11/08/waa… pic.twitter.com/vS2VbI80eb
2017-11-08 19:18:00

Bits of Freedom
@bitsoffreedom
Nog een paar uur om te nomineren. Is jouw privacy het afgelopen jaar geschonden? Spreek je uit!… twitter.com/i/web/status/9…
2017-11-08 17:04:01

Gemeente Utrecht
@GemeenteUtrecht
College legt concept-plan Westelijke Stadsboulevard voor aan gemeenteraad. Utrecht.nl/westelijkestad… pic.twitter.com/GxwbF3gony
2017-11-08 16:59:09

Bits of Freedom
@bitsoffreedom
Hoe kom je in iemands filter bubble en hoe bewijs je dat jouw verhaal geen propaganda is? bof.nl/2017/11/08/waa… pic.twitter.com/ZWlOKyoVE5
2017-11-08 16:17:01

Gemeente Utrecht
@GemeenteUtrecht
Utrecht klaar voor experiment cannabisteelt bit.ly/2AjPMkM
2017-11-08 15:09:30

Provincie Utrecht
@ProvUtrecht
Kom #duurzaamheid horen, zien en proeven op de Energie Parade op 11 november bij Fort Abcoude… twitter.com/i/web/status/9…
2017-11-08 14:43:38

Gemeente Utrecht
@GemeenteUtrecht
17-20 nov: omleidingen fiets/auto/bus/trein tijdens het plaatsen van nieuwe spoorbrug over Amsterdam-Rijnkanaal. bit.ly/2AkehOA
2017-11-08 14:34:34

Wijkbureau LR
@Wijkbureau_LR
O, kom er eens kijken: de nieuwe spoorbrug wordt bijna geplaatst! :) bit.ly/2AkvK9P #spoorverdubbeling… twitter.com/i/web/status/9…
2017-11-08 13:40:32

Privacy First
@privacyfirst
Referendum over #Sleepwet zal voor 99,999% van de kiezers niet gaan over juridische of technische aspecten, maar ov… twitter.com/i/web/status/9…
2017-11-08 11:38:40

ttlastupdate 2017-11-09 00:48:19
twitterprofilepage
Powered by Twitter Tools

Een overzicht van tweets in het verleden vind u hier.

2017-11-09 00:50